E40 naar Gent dicht door dodelijk ongeval

E40 naar Gent is dicht na een dodelijk ongeval. ©BELGA

Bij een aanrijding tussen vier vrachtwagens en een personenwagen, in de staart van een file op de E40 richting Gent, is een dode gevallen. De E40 richting Gent is afgesloten, pas tussen half zeven en half acht zou hij weer vrijgegeven worden.

De aanrijding gebeurde om kwart na één tussen de op- en afrit in Aalst richting kust. In de staart van de file, door wegenwerken die maandagochtend startten, kwamen vier vrachtwagens en een personenwagen met elkaar in aanrijding. Daarbij kwam de bestuurder van de personenwagen om.

Brussel verlaten via de snelweg is vanavond geen sinecure. De #E40 in Aalst blijft dicht tot na 18u (takeling). pic.twitter.com/ks3Pr1Uc94— Hajo Beeckman (@hajobeeckman) 22 juni 2015

De snelweg richting kust is afgesloten, vermoedelijk nog tot half zeven à half acht. De hinder zal vermoedelijk nog uren duren, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De federale politie verwacht dat als alle hulpdiensten ter plaatse zijn, het opgehouden verkeer via de op- en afrit kan doorrijden.

Het verkeer op de E40 richting Gent moet wel de snelweg verlaten via uitrit 19 Aalst en daarna de calamiteitenroute met letter K volgen tot oprit 18 in Erpe-Mere. Er dient wel rekening gehouden worden met vertragingen. Voor het verkeer op lange afstand geldt een ander advies. Van Hasselt naar Gent wordt aangeraden via Antwerpen te rijden, van Brussel naar Gent wordt de A12, N16 (Temsebrug) en daarna de E17 aangeraden.

De files op de E40 richting kust reiken ondertussen al tot over de provinciegrens, tussen Ternat en Affligem. Het is ook aanschuiven op de N9 tussen Asse en Aalst, telkens een uur, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. 'De N8 (Ninove) blijkt ook een alternatief om naar Aalst of het oosten van Oost-Vlaanderen te rijden', aldus nog Beeckman.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud