Ex-topman 11.11.11 wordt politiek directeur van Groen

Bogdan Vanden Berghe stond op 26 mei op de Antwerpse Kamerlijst voor Groen maar hij raakte niet verkozen. ©BELGA

Bogdan Vanden Berghe volgt op 1 juli Tarik Fraihi op. Die gaat een diepgaande analyse schrijven over het stevig veranderde politieke landschap in België.

Bogdan Vanden Berghe wordt begin volgende maand politiek directeur bij Groen. Dat kondigde hij vrijdagavond zelf aan via Twitter.

De voormalige topman van 11.11.11. stond bij de verkiezingen van 26 mei op de derde plaats op de Antwerpse Kamerlijst. De 47-jarige Vanden Berghe was een van de verrassende namen waarmee de groenen uitpakten voor de verkiezingen. Maar hij raakte niet verkozen.

Politiek engagement

'Anders dan verwacht maar met dezelfde overtuiging geef ik op deze manier mijn politiek engagement verder vorm bij Groen', zegt hij. Voor hij directeur werd bij 11.11.11., was Vanden Berghe er aan de slag als diensthoofd campagne.

Ik heb er voor gekozen om mijn ervaring en expertise op een andere manier in te zetten voor Groen. De opkomst van extreemrechts was voor mij één van de beweegreden om de stap naar de politiek te zetten. Ik ben tevreden dat ik mijn expertise hiervoor verder kan inzetten.
Tarik Fraihi
Ex-politiek directeur Groen

Voordien was hij actief op de studiedienst van Broederlijk Delen en de Commissie Rechtvaardigheid en Vrede. Hij begon zijn loopbaan bij de uitgeverij/zetterij Intertext en werkte ook nog een tijd als leerkracht Aardrijkskunde en Moraal. Hij studeerde Internationale Politiek aan de Universiteit van Antwerpen.

Hij volgt als politiek directeur bij Groen Tarik Fraihi op. Het voormalige departementshoofd bij het Orgaan voor de Coördinatie van de Analyse van de Dreiging (Ocad) was begin 2018 nog door de grote poort binnengehaald door Groen. Maar al tijdens de campagne had hij een andere rol gekregen. Sindsdien was de functie van politiek directeur vacant.

Opkomst extreemrechts

Fraihi zal voor Groen een diepere analyse schrijven naar aanleiding van het stevig veranderde politieke landschap. Hij zal een rapport schrijven over de opkomst van extreemrechts, de groeiende polarisering en welke rol Groen verder kan opnemen in het gewijzigde politieke landschap.

Anders dan verwacht maar met dezelfde overtuiging geef ik op deze manier mijn politiek engagement verder vorm bij Groen.
Bogdan Vanden Berghe
Politiek directeur Groen

'Ik heb er voor gekozen om mijn ervaring en expertise op een andere manier in te zetten voor Groen', zegt Fraihi. 'De opkomst van extreemrechts was voor mij één van de beweegreden om de stap naar de politiek te zetten. Ik ben tevreden dat ik mijn expertise hiervoor verder kan inzetten.'

Groen boekte tijdens de verkiezingen van 26 mei wel stemmenwinst. Maar de grote sprong voorwaarts waarvan iedereen uitging, kwam er niet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud