FDF niet gediend met uitspraken De Decker

Olivier Maingain. Foto Belga.

Het FDF is absoluut niet gediend met de uitspraken van MR-Senaatsvoorzitter Armand De Decker in Le Soir. Hij verklaarde daar dat het 'het FDF geen problemen zal vormen voor de staatshervorming.' Hij verwees daarbij naar het electorale gewicht van het FDF.

Het FDF van Olivier Maingain boycotte een vergadering met de MR en eist een verklaring van MR-voorzitter Reynders.

'Het FDF heeft zijn werk gedaan om de nederlaag van de MR in Brussel te beperken. Zonder ons zou de MR in de hoofdstad geen bevredigende resultaten gehaald hebben. Wij hebben altijd geprobeerd eenheid te brengen', aldus Maingain.

'Als sommigen een logica van verdeeldheid volgen, is dat betreurenswaardig.' Volgens Maingain verzwakken de uitspraken van De Decker de partij nog voor de onderhandelingen gestart zijn.

'Wij zullen ons niet laten gijzelen door De Wever en zijn niet van plan losgeld te betalen', benadrukte Maingain nog.

Reynders

'Wij zijn niet aan zet, dus we zullen antwoorden op de vragen die de personen die aangesteld zijn door de koning ons stellen en zien welke voorstellen zij op tafel leggen op institutioneel en socio-economisch vlak. Daarna zullen wij ons standpunt innemen en we zullen het samen doe'", aldus Didier Reynders.

De verklaring die ik hier geef, geldt voor de hele MR, benadrukte de partijvoorzitter. 'Het is niet verboden om een analyse te maken over wat er de komende weken zal gebeuren', voegde bij eraan toe.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud