Advertentie
Advertentie

Fiscus eist al 386 miljoen van 234 HSBC-Belgen

Minister van Financiën Koen Geens. (photonews) ©Photo News

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) had midden mei al 234 dossiers behandeld van belastingbetalers die opduiken in het 'HSBC-bestand' dat door het Franse ministerie van Financiën in 2010 werd doorgespeeld aan België. De fiscus eist van die mensen 386,4 miljoen euro, zo meldt Le Soir donderdag.

Een voormalige medewerker van de bank HSBC gaf Frankrijk in 2009 een bestand met namen van mensen met geheime rekeningen in Zwitserland. België kreeg in 2010 een lijst van de Belgische belastingbetalers die in dat bestand stonden. Er was sprake van bankgegevens van zo'n 800 Belgen, bijna allemaal diamantairs uit Antwerpen. 

De minister van Financiën, Koen Geens (CD&V), zei in de commissie Financiën van de Kamer dat de BBI 484 dossiers voor nader onderzoek heeft bijgehouden. Nog eens 342 dossiers werden overgedragen aan de betrokken centra voor fiscale controle.

Midden mei had de BBI 234 dossiers behandeld, waarin ze in totaal 386,4 miljoen euro eist. Er zijn gerechtelijke stappen ondernomen, aldus de minister.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud