Fiscus naar Cassatie in zaak De Gucht

Karel De Gucht. ©REUTERS

De FOD Financiën gaat in Cassatie tegen het arrest van het hof van beroep in Gent, dat oordeelde dat de fiscus de rekeningen van de eurocommissaris niet mocht inkijken.

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) had tot 29 april de tijd om naar het Hof van Cassatie te stappen om het arrest te vernietigen dat De Gucht vrijpleitte in zijn belastingzaak. Een deadline die erg dicht bij de verkiezingen ligt, maar de BBI had maar weinig manoeuvreerruimte omdat de advocaten van De Gucht pas op 29 januari het arrest van het Gentse hof van beroep hadden 'betekend'.

Dat arrest had betrekking op de inzage in de bankrekening van De Gucht. De BBI had daarin een inkomst van 1,068 miljoen euro aangetroffen, waarop geen belasting zou zijn betaald. Maar het hof oordeelde dat de fiscus te weinig redenen had om de rekeninggegevens van De Gucht op te vragen. Dat haalde ook de zaak ten gronde onderuit, waardoor de hele affaire de facto van de baan was.

Zover laat de BBI het dus (nog) niet komen. Er waren verschillende argumenten pro en contra om in Cassatie te gaan. De finale beslissing lag bij BBI-topman Frank Philipsen, nota bene de man die in opspraak kwam wegens zijn correspondentie met De Gucht. Hij werd evenwel vrijgepleit van elke inbreuk tegen de regels.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud