Gaia roept op voor stem op N-VA, Groen of sp.a

Gaiaprotest in december vorig jaar. ©BELGA

Dierenrechtenorganisatie Gaia roept in een advertentie in alle Vlaamse kranten op om bij de verkiezingen zondag te stemmen voor N-VA, Groen of sp.a. Dat zijn de enige partijen die de bevoegdheden dierenwelzijn en landbouw van elkaar willen scheiden, klinkt het.

Met enkele opvallende advertentiebeelden in alle Vlaamse kranten maakt dierenrechtenorganisatie Gaia haar stemadvies voor de verkiezingen van 25 mei bekend. De advertentie toont een schaap, gans of varken, tegen een zwarte achtergrond en met de slogan 'We staan voor pijnlijke verkiezingen'. Er zijn ook een aantal rode krassen aangebracht, die verwijzen naar varkenscastratie, het gedwongen voederen van ganzen of het ritueel slachten van schapen.

Gaia roept specifiek op om zondag een stem uit te brengen op partijen die de bevoegdheden dierenwelzijn en landbouw niet bij één en dezelfde minister onderbrengen. In die situatie gaan de landbouwbelangen toch altijd primeren op de dierenwelzijnsbelangen, besluit Gaia. De drukkingsgroep komt op die manier uit bij maar drie partijen die dat principe steunen: N-VA, Groen of sp.a.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud