Galant schort contract met advocatenkantoor op

©Photo News

Federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) schort haar veelbesproken samenwerking met het internationale advocatenkantoor Clifford Chance op.

Galant lag onder vuur omdat ze zonder openbare aanbesteding voor 400.000 euro juridisch advies ingewonnen bij Clifford Chance. Dat had volgens haar te maken met de urgentie en de nodige vertrouwelijkheid van sommige dossiers. 'Ze is onvoorzichtig geweest', erkende premier Charles Michel.

Volgens de oppositie volgde ze niet alleen niet de juiste aanbestedingsprocedure, maar loog ze nadien ook in de Kamer door de affaire af te wentelen op haar administratie. Premier Michel behield echter het vertrouwen in zijn partijgenote. 'Ik ben ervan overtuigd dat ze ter goeder trouw gehandeld heeft', onderstreepte premier Michel. 'Was ze onvoorzichtig? Ja. Ik denk dat ze onvoorzichtig was. In dit dossier was het beter geweest om te kiezen voor een aanbestedingsprocedure met meerdere kantoren.'

Galant meldt zondagavond dat ze de samenwerking met advocatenkantoor Clifford Chance heeft opgeschort in afwachting van de resultaten van het onderzoek van de inspectie van Financiën. Dat zegt ze nadat op de website van de krant La Libre te lezen was dat het contract was beëindigd. Haar woordvoerder beklemtoont evenwel dat het om een opschorting van het contract gaat, geen beëindiging.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud