Advertentie
Advertentie

'Geen beursgang Belfius als het solden zijn op de beurs'

©BELGA

De liberale vicepremiers Alexander De Croo en Didier Reynders vinden het geen goed idee om in het huidige beursklimaat een beursgang van Belfius voor te bereiden, zoals vicepremier Kris Peeters dit weekend voorstelde.

In de federale regering valt het voorstel van Peeters om Belfius nog voor de verkiezingen van mei naar de beurs te brengen op een koude steen. De vicepremiers Alexander De Croo (Open VLD) en Didier Reynders (MR) vinden dat de marktomstandigheden niet goed zitten.

De Croo zei in 'De ochtend' op Radio 1 dat je geen bedrijf naar de beurs brengt als het er 'solden' zijn. Volgens hem zou de Belgische staat tegen de beurskoersen van dit moment 2 miljard euro laten liggen.

Een beursgang kan alleen maar in een sfeer van zekerheid en stabiliteit, vervolgde De Croo. Op dit moment zijn de omstandigheden echter 'heel avontuurlijk'. De Croo zei daarom niet te denken dat een regering in lopende zaken daarover kan beslissen.

Ook Reynders zegt dat een beursgang maar mogelijk is als de beurzen eerst herstellen.

Peeters zei dit weekend dat hij nog een kans ziet voor de beursgang in april. Hij koppelt aan die beursgang nog altijd een vergoeding voor de Arco-aandeelhouders van Dexia. Hij zei 'tot de laatste dag' daarvoor te vechten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud