Geen ebola in Oostende

Het Oostendse ziekenhuis AZ Damiaan heeft een 13-jarige jongen met koortssymptomen uit Guinee in isolatie geplaatst. Na onderzoek blijkt het echt niet om ebola te gaan.

AZ Damiaan kreeg de 13-jarige Guineeër zondagavond binnen. Het jongetje had hoge koorts. Hij verbleef sinds vorige week in ons land nadat hij vanuit Conakry, de hoofdstad van Guinee, was gekomen.

Inmiddels is de oorzaak van de koorts nagegaan en gevonden, maar het ziekenhuis sloot initieel een simultane ebolainfectie niet uit en plaatste het kind in isolatie. De FOD Volksgezondheid liet maandag ook al weten dat de jongen malaria heeft.

De jongen werd toch in quarantaine geplaatst, uit voorzorg en omdat er sinds de ebola-uitbraak een omzendbrief gestuurd is door de FOD Volksgezondheid om de nodige maatregelen te nemen.

Dinsdagochtend kon het ziekenhuis echter al bevestigen dat het niet om ebola ging. 

Kameroen

In Afrika heeft Kameroen ondertussen laten weten dat het zijn 2.000 km lange grens met Nigeria sluit. In de Nigeriaanse dichtbevolkte havenstad Lagos kostte het ebolavirus het leven aan vier mensen en zijn een twaalftal mensen drager van het dodelijke virus. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud