Geen quarantaine voor gevaccineerden na hoogrisicocontact bij negatieve test

©Photo News

De test- en quarantaineregels voor gevaccineerde hoogrisicocontacten veranderen. Ze moeten na een negatieve coronatest niet langer in quarantaine en moeten geen tweede coronatest afleggen.

Als u volledig gevaccineerd bent - dus 14 dagen na de tweede dosis van een coronavaccin - wordt de kans op ernstige ziekte, hospitalisatie of overlijden na een coronabesmetting minimaal.

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC) besloot vorige week de ingrijpende test- en quarantaineregels vanaf donderdag 24 juni voor de gevaccineerde hoogrisicocontacten aan te passen. 

Volledig gevaccineerde mensen die een hoogrisicocontact hebben, moeten bij een negatieve eerste test niet meer in quarantaine. Een tweede test hoeft niet meer.

Gevaccineerde hoogrisicocontacten die een coronatest weigeren, moeten een quarantaineperiode van tien dagen respecteren. De quarantaineregel blijft ook behouden als sprake is van een cluster van besmettingen, zoals in een woon-zorgcentrum of een andere residentiële zorggemeenschap. Ook in bedrijven blijft de quarantaineregel gelden als er een coronabesmetting wordt vastgesteld bij iemand die volledig gevaccineerd is.

Voor de regels in onder meer scholen, internaten en kinderopvanginitiatieven zal begin juli een nieuwe IMC worden georganiseerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud