'Geen wijziging aan systeem van dotaties'

Foto Belga ©BELGA

Volgens premier Di Rupo gaat de federale regering geen 'directe of indirecte wijziging aanbrengen' in het systeem van de dotaties. Hij verklaarde dat tijdens het vragenuurtje in De Kamer, na mediaberichten dat Koning Albert aan de regering had gevraagd bepaalde kosten te dragen.

De bal was aan het rollen gegaan na berichten in de kranten De Standaard en Le Soir. Koning Albert zou sinds zijn aftreden moeite hebben rond te komen met zijn gereduceerde dotatie. In plaats van de 11,5 miljoen euro die hij als koning kreeg, beschikt hij nu maar over een dotatie van 923.000 euro. Er zouden signalen uitgestuurd zijn naar de premier en de vicepremiers om de regering toch nog een deel van zijn kosten te laten overnemen. 

Bij de aanvang van het kernkabinet was de teneur onder topministers nog om zich zoveel mogelijk te houden aan de pas goedgekeurde teksten over de dotatie. Ook premier Di Rupo steunde dat tijdens het vragenuurtje in de Kamer die stelling. Volgens de premier is de recente hervorming van de dotaties historisch. Ze maakt de dotaties moderner, transparanter en zorgt voor meer controle. 'De regering is niet van plan, direct of indirect, iets aan deze belangrijke hervorming te veranderen,' klonk het. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud