Advertentie

Geens op de rooster over BNP Paribas en Arco

©Photo News

De Kamer komt volgende week donderdag bijeen om uitleg te vragen over twee grote dossiers: BNP Paribas en Arco. Dat besliste de Conferentie van Voorzitters. Die verdeelde woensdagmiddag ook de Kamercommissies.

Volgende week donderdag komt de Kamercommissie Financiën bijeen om de minister aan de tand te voelen over BNP Paribas en Arco. Ontslagnemend minister van Financiën Koen Geens (CD&V) liet al weten dat hij het parlement meer tekst en uitleg wil geven.

Donderdag komt de commissie bijeen en zal het parlement uitleg vragen over het dossier rond de monsterboete die BNP Paribas kreeg in de Verenigde Staten. Ook over de beslissing van Europa dat de Arco-regeling in strijd is met Europese staatssteunwetgeving zal gediscussieerd worden.

Voorzitters Kamercommissies

De conferentie verdeelde ook het voorzitterschap van de Kamercommissies onder de verschillende fracties. Die posten worden verdeeld op basis van het gewicht van de partij, volgens het systeem-D'Hondt.

N-VA mag als grootste partij drie voorzitters aanduiden. De partij koos voor de commissies Binnenlandse Zaken, Infrastructuur en Defensie. Wie de respectievelijke voorzitters worden is nog niet bekend. Hieronder een overzicht van de verdeling, en de namen die al bekend zijn:

N-VA: Binnenlandse Zaken, Infrastructuur en Defensie

CD&V: Financiën en Naturalisaties

Open Vld: Grondwet

Sp.a: Buitenlandse Zaken (Dirk Van der Maelen)

Ecolo-Groen: Volksgezondheid (Muriel Gerkens)

PS: Sociale Zaken en Economie

MR: Justitie (Marie-Christine Marghem) en Handelsrecht (Denis Ducarme)

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud