Geheim overleg tussen PS en N-VA

De PS en N-VA kwamen zondagmiddag bijeen op instigatie van de federale informateurs Georges-Louis Bouchez (links) en Joachim Coens (rechts). ©Photo News

De toplieden van de twee partijen werden zondagmiddag samengebracht door de federale informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) voordat ze maandag opnieuw verslag aan de koning moeten uitbrengen.

Daags voordat ze een tussentijds verslag uitbrengen bij koning Filip, hebben informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) een ontmoeting gehad met PS en N-VA. Dat schrijven verschillende media en het nieuws wordt uit goede bron bevestigd aan Belga. Naar de inhoud van het gesprek is het voorlopig gissen.

Coens en Bouchez brengen maandag om 14.00 uur opnieuw een bezoek aan de koning. Ze moeten nagaan wat de mogelijkheden zijn in de federale formatie, vooral na de zogenaamde uitgestoken hand van N-VA-voorzitter Bart De Wever richting de socialistische familie.

Deur op een kier

Dat PS-voorzitter Paul Magnette de deur daarvoor niet definitief sloot, zoals sommigen hadden verwacht, maar de deur op een kier liet, maakt dat de paars-gele piste niet helemaal dood en begraven is.

Eerder deze week viel wel kritiek te horen op het te lage vergaderritme - dixit Open Vld-minister Maggie De Block - van de informateurs, terwijl sp.a-voorzitter Conner Rousseau vond dat het nogal weinig over de inhoud ging. Zondag klonk Rousseau al milder. Intussen lekte dus ook uit dat de informateurs N-VA en PS samenbrachten. Vraag is of het daar over concrete voorstellen is gegaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect