Gerolf Annemans opgepakt bij protestactie Vlaams Belang

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en Europees Parlementslid Gerolf Annemans. ©BELGA

Bij een protestactie van het Vlaams Belang in de Wetstraat is Europees Parlementslid Gerolf Annemans opgepakt door de politie.

'Vlaams Belang blokkeert de Wetstraat, want de Wetstraat blokkeert Vlaanderen' was het motto voor een protestactie van de partij aan het federaal parlement.

Getooid met Vlaamse vlaggen blokkeerde een kleine colonne wagens van Vlaams Belang-parlementsleden woensdagochtend gedurende tien minuten de Wetstraat. Dat deed de partij uit protest met de aanslepende regeringsonderhandelingen.

'We gaan richting 500 dagen sinds de verkiezingen zonder regering, terwijl de anti-democratische en anti-Vlaamse Vivaldi-coalitie op de loer blijft liggen', zegt de partij op haar website. De actie zorgde voor tijdelijke verkeershinder.

Na een korte toespraak van Tom Van Grieken vroeg de Brusselse politie de parlementsleden om de zone te verlaten. Gerolf Annemans, Europees Parlementslid voor de partij, werd opgepakt door de politie omdat die weigerde de neutrale zone te verlaten, meldt de woordvoerder van de Brusselse politie.

Zondag organiseert de partij met een protestrit naar Brussel die uitmondt in een automeeting op de Heizel een volgende actie tegen de Vivaldi-coalitie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud