Advertentie

Gewezen N-VA-kamerlid Flor Van Noppen overleden

Flor Van Noppen in april van dit jaar. ©BELGA

Tijdens een aangrijpende toespraak nam Van Noppen in april afscheid van zijn collega-parlementsleden. Toen al wist hij dat hij zijn gevecht tegen de zeldzame zenuwziekte ‘meervoudig systeem atrofie’ (MSA) niet zou winnen.

Van Noppen is de broer van veearts Karel Van Noppen, die in 1995 door de hormonenmaffia werd vermoord. In de Kamer, waar hij sinds 2007 zetelt, zette de Vlaams-nationalist de strijd van zijn broer voort. Hij specialiseerde zich in voedselveiligheid en de strijd tegen antibiotica in het vlees. Bij de stembusgang van 25 mei duwt hij de N-VA-lijst bij de opvolgers voor het Europees Parlement. ‘Een onverkiesbare plaats, maar zo kan ik de partij nog steunen.’ Eerder legde hij zijn schepenmandaat in Dessel neer.

Door de ziekte sterven zenuwcellen in de hersenen af, waardoor patiënten moeite hebben om te bewegen. Er bestaan nog geen medicijnen om de aandoening te behandelen.

Om de ziekte onder de aandacht te brengen diende Van Noppen in de Kamer een resolutie in, die na zijn afscheidstoespraak werd goedgekeurd. Zo'n resolutie heeft geen bindende waarde, maar parlementsleden kunnen er wel hun bekommernis over een bepaalde tendens mee duidelijk maken.

Het gewezen Kamerlid overleed maandag in zijn huis in Dessel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud