Advertentie

Gewonden bij rellen voor Turks consulaat Brussel

Voor het Turkse consulaat kwam het tot gevechten tussen voor- en tegenstanders vna de Turkse president Tayip Recep Erdogan. ©AFP

Donderdagnamiddag zijn aan het Turkse consulaat gevechten uitgebroken tussen voor- en tegenstanders van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Aan de Turkse ambassade in Brussel lijkt donderdagavond de rust weergekeerd nadat er eerder donderdagavond gevechten waren tussen voor- en tegenstanders van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. 

Bij die gevechten zijn verschillende mensen gewond geraakt, bevestigt de politie, die van 'zware gevechten' spreekt. De ordediensten zijn tussenbeide gekomen. Er is ook een onderzoek geopend.

Neergestoken

De gevechten speelden zich af omstreeks 16 uur in de Montoyerstraat in Brussel, waar het consulaat is gevestigd. Het is niet duidelijk hoeveel mensen betrokken waren en of er iemand werd opgepakt.

Op Twitter is sprake van minstens drie Koerden die werden neergestoken toen ze hun stem wilden uitbrengen voor het Turkse referendum. Een persoon zou volgens berichten op de socialenetwerksite ook kritiek zijn, maar dat kon niet worden bevestigd.

Charles Michel

Premier Charles Michel (MR) veroordeelt 'ten stelligste' het geweld. De regering hanteert een 'absolute nultolerantie voor Turkse problemen die in ons land worden geïmporteerd', zegt zijn woordvoerder. 

Michel heeft de situatie op de voet gevolgd met het crisiscentrum.

.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud