Grote opkomst bij protestactie Vlaams Belang

De autobetoging startte zondag op de Heizelparking ©BELGA

Vlaams Belang protesteert met de autokaravaan tegen de federale Vivaldi-coalitie die in de steigers staat.

Vlaams Belang schat zelf op basis van de tellingen aan de vertrekpunten dat er ruim 5.000 wagens aanwezig zijn, wat zou neerkomen op 10.000 aanwezigen. 'Het is een ongelooflijk succes', zegt Tom Van Grieken, voorzitter van het Vlaams Belang.

Omdat de coronacrisis nog steeds door ons land woedt, riep Vlaams Belang op om met de auto naar parking C van de Heizel te komen. Ondertussen zijn de mensen uit hun auto's geklommen. Het grote merendeel van de aanwezigen draagt mondmaskers, van afstand houden is evenwel geen sprake.

Officiële tellingen zijn er nog niet, maar de Heizelparking liep bij de start stevig vol. 'Het is sowieso een onverhoopt succes', aldus Van Grieken.

Vlaams Belang voert actie tegen de met CD&V aangevulde paarsgroene Vivaldi-coalitie die in de steigers staat en in Vlaanderen geen meerderheid heeft. 'Op 26 mei 2019 heeft de Vlaming een duidelijk signaal gegeven: het moet Vlaamser en het moet rechtser. Nu krijgen we het omgekeerde en dat is onaanvaardbaar', zegt Van Grieken. 'Ik hoop dat Vlaams Belang en de N-VA de krachten bundelen in de oppositie.' Wat dat laatste betreft hield N-VA-voorzitter terzelfdertijd op de televisiezenders van Eén de boot af.

Dries Langenhove, Kamerlid van de Vlaams Belang-fractie, zei tijdens de actie de paarsgroene particratie te zullen bestrijden op elk front: 'in het parlement, op sociale media en op straat.'

De manifestatie zorgde voor een opvallende drukte op de snelwegen naar de hoofdstad, waar lange colonnes van met leeuwenvlaggen uitgedoste wagens reden. Op de Brusselse ring was er zelfs file aan de afritten naar de Heizel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud