Advertentie

Heibel over vakantievlucht koning Filip

©Photo News

Dat koning Filip voor zijn vakantie alweer gebruik maakt van een militair vliegtuig, schiet de socialistische vakbond bij het leger in het verkeerde keelgat.

Koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen vertrokken zaterdag vanop Melsbroek met een Falcon van het leger naar Indonesië voor een tiendaagse vakantie. Het vliegtuig en de bemanning moeten daar ook zo lang blijven. De socialistische vakbond bij het leger neemt het niet dat de royals opnieuw beroep doen op een militair vliegtuig om op reis te gaan, schrijft het Nieuwsblad op zondag.

Minister van Defensie Steven Vandeput verklaarde onlangs flink te zullen besparen op de zogenaamde vip-vluchten met legertoestellen. Op het kabinet viel te horen dat dat ook het plan is voor 2015, maar dat alle vluchten voor dit jaar al vast lagen. Bovendien heeft de koning geen andere mogelijkheid dan met Defensie te vliegen.

ACOD meent niettemin dat de koning best wat soberheid aan de dag zou kunnen leggen, of de kosten voor Defensie vanuit de koninklijke dotatie zou kunnen terugbetalen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud