Advertentie
Advertentie

Hendrik Bogaert hekelt begrotingswerk regering

CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert. ©BELGA

Het CD&V-Kamerlid vindt het maar niets dat de regering het gat in de begroting dicht met 'correcties' en niet met echte ingrepen.

Het kernkabinet komt in de namiddag bijeen over de begrotingscontrole. Het is niet uitgesloten dat het een akkoord bereikt. Het monitoringcomité, een groep begrotingspecialisten, berekende onlangs dat het begrotingstekort is opgelopen van 3,1 naar 4,5 miljard euro.

Op tafel ligt een hele reeks 'technische correcties' die het gat in de begroting van 1,4 miljard euro moeten dichten. Van echte nieuwe maatregelen is nauwelijks sprake. Op enkele maanden voor de verkiezingen willen Michel en co. geen pijnlijke maatregelen nemen. Evenmin worden cadeautjes uitgedeeld. Dat was aanvankelijk wel de bedoeling, maar dat plan heeft de regering laten varen.

CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert is evenwel kritisch voor die manier van werken. Hij vindt het vreemd dat de regering op die manier het werk van het monitoringcomité in twijfel trekt. 'Het monitoringcomité bestaat uit onze topexperts op vlak van begroting. Is hun besluiten en waarschuwingen terugdraaien een goede voorbereiding van de toekomst?', vraagt Bogaert zich op Twitter af.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud