Horecafederatie maar half tevreden

De horecafederatie Horeca Vlaanderen is niet echt enthousiast over de aangekondigde maatregelen om de sector te ondersteunen in de aanloop naar de invoering van de geregistreerde kassa. 'We zien de toekomst erg somber in', zegt afgevaardigd bestuurder Danny Van Assche.

In een persbericht laat de sectororganisatie zich wel tevreden uit over de maatregelen rond gelegenheisarbeid en studenten. 'Dit is belangrijk', klinkt het. 'Vooral café's, feestzalen en kleinere brasseries - zaken dus die erg onderhevig zijn aan pieken - werken hier vaak mee. Voor hen is er dus ruimte gecreëerd.

Maar de voorgestelde lastenverlaging voor vast personeel valt in de ogen van de federatie te licht uit. 'De ondernemers die waarschijnlijk het meeste nood zullen hebben aan maatregelen, krijgen weinig of zelfs helemaal geen korting', aldus Horeca Vlaanderen. 'Ik begrijp niet dat men wel iets wil doen voor gelegenheidswerknemers in onze sector, maar niet voor vaste werknemers. Vooral in de meest arbeidsintensieve restaurants - zeg maar de gastronomie - zie ik niet in hoe men het volgend jaar gaat bolwerken', voegt Van Assche toe.

'We voelen ons als een drenkeling die half uit het moeras getrokken wordt, maar die men dan rustig opnieuw laat zinken', besluit Van Assche. Hij roept op tot verder overleg over de maatregelen 'om ze tegen 2013 nog bij te stellen'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud