Advertentie

Horecasluiting en avondklok mogen van Raad van State

©Photo News

De poging van enkele horeca-uitbaters om de sluiting van cafés en restaurants én de avondklok ongedaan te maken, is mislukt. De Raad van State verwerpt opnieuw hun eis.

De federale regering had wel degelijk het recht om in haar strijd tegen het coronavirus de cafés en de restaurants te sluiten en een avondklok af te kondigen. Dat oordeelt de Raad van State.

Een aantal horeca-uitbaters waren naar het hof getrokken om die regeringsbeslissing aan te vallen. Ze vinden dat die in strijd is met de vrijheid van ondernemen en met de eerbiediging van het privéleven. Ze vinden ook dat de overheid bij het nemen van de beslissing niet zorgvuldig te werk ging en een onevenredig zware maatregel nam om haar doel te bereiken.

Ze vroegen de Raad van State de beslissing te schorsen. Die gaat daar niet op in. Eerder deze week nam het hof al een gelijkaardige beslissing in twee andere zaken.

Betwist

Premier Alexander De Croo (Open VLD) kreeg vrijdag de vraag waarom de regering niet vroeger strengere maatregelen heeft genomen. Hij verwees naar de moeilijke beslissing om de horeca te sluiten, die door sommigen net als te streng werd gezien en werd betwist.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud