Huytebroeck: 'Geen sprake van zo te onderhandelen'

Evelyne Huytebroeck. (foto EE) ©Emy Elleboog

Het Brusselse gewest zal voorstellen doen voor de exploitatie van de 4G-technologie, maar er kan geen sprake van zijn om te onderhandelen onder druk van 'grove uitlatingen via de pers'. Zo reageerde de Brusselse minister van Milieu, Evelyne Huytebroeck (Ecolo), dinsdag op de verklaringen van Belgacom-topman Didier Bellens.

In een toespraak voor een groep journalisten was Bellens dinsdag erg kritisch over de stralingsnormen in Brussel en over de nieuwe telecomwet. De Brusselse normen maken het volgens Bellens onmogelijk om de 4G-technologie aan te bieden in de hoofdstad en aldus een snellere internetverbinding te realiseren. Bedrijven en ambassades zijn volgens hem vragende partij. 'Een wat zegt Brussel tegen hen? Fuck you...', zo verwoordde Bellens het.

'Ik ben geschokt, want van mijnheer Bellens had ik niet het gedrag verwacht van een man die beledigingen maakt. Tot dusver hebben we steeds geprobeerd om in wederzijds respect samen te werken', reageert Huytebroeck, die momenteel in Congo vertoeft. 

De Brusselse minister voegde toe dat er binnenkort een nieuwe vergadering zal plaatsvinden tussen het gewest en de telecomoperatoren. 'Daar zullen wij met voorstellen komen en Bellens weet dat.'

'Maar we onderhandelen niet onder druk van grove uitlatingen in de pers. Indien nodig zal ik enkel met de andere operatoren onderhandelen', besluit Huytebroeck. 

Labille

Ook de nieuwe federale minister van Overheidsbedrijven, Jean-Pascal Labille (PS) heeft dinsdag 'de vorm en de inhoud' van de verklaringen van Bellens gelaakt.

'Ik verwacht iets anders van een topmanager van één van de grootste bedrijven van België. Hoewel Belgacom autonoom is, blijft het een openbaar bedrijf', stelt Labille in een persmededeling. De PS-minister nodigt Bellens uit om 'via constructieve bedenkingen' het onthaal van buitenlandse bedrijven in België te verbeteren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud