Advertentie
Advertentie

Jan Jambon even dienstdoend premier

Nu Charles Michel (links) op missie is, is Jan Jambon (rechts) dienstdoend premier. ©BELGA

Een Vlaamsnationalist die de baas van het land is, het is een primeur. Jan Jambon is dienstdoend premier, nu Charles Michel en Kris Peeters op missie zijn naar Japan. Al laat de woordvoerder van de premier vanuit Tokio weten dat Charles Michel nog altijd premier in functie is.

Het was Vincent Van Quickenborne (Open VLD) die het als eerste meegaf in een tweet.

.CharlesMichel + peeters_kris1 vertrokken op missie. De 1e keer dat N-VA een (waarnemend) premier van België levert: JanJambon.— VincentVQuickenborne (@VincentVQ) 10 mei 2015

Op het kabinet van de dienstdoende premier wordt nuchter gereageerd. 'Ja, blijkbaar is dat protocollair zo.' Maar veel lijkt het dus niet om het lijf te hebben.

Zelfs als premier Charles Michel zich in het buitenland bevindt, blijft hij eerste minister in functie, preciseert de woordvoerder van Charles Michel vanuit Tokio. Het is enkel wanneer er een bepaalde politieke daad fysiek moet worden gesteld, dat de protocollaire orde in werking treedt, maar dat is vandaag niet aan de orde. Zolang die situatie zich niet voordoet, is er ook geen nood aan een waarnemend premier, luidt het.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud