'Jobstudenten pikken vaste jobs in'

Federgon gelooft niet dat jobstudenten andere werknemers wegdrummen. 'Ze worden vooral ingeschakeld op piekmomenten.' Foto: Photonews.

Belgische bedrijven vervangen vaste werknemers door goedkope(re) jobstudenten. In een enquête van Vacature Magazine bij 226 bedrijven en organisaties zegt 1 op de 7 respondenten nieuwe aanwervingen voor een deel op te vangen door jobstudenten in te schakelen. 'Oneerlijk', vinden de vakbonden.

Studentenarbeid boomt in ons land, in schril contrast met de algemene tewerkstelling. Jobstudenten presteerden vorig jaar 16 procent meer dan het jaar ervoor, goed voor in totaal bijna 9 miljoen dagen, uitgevoerd door 450.000 jobstudenten. Het gemiddeld aantal gewerkte dagen nam met 12,4 procent toe tot bijna 20.

Tegenover het recordjaar 2012 neemt studentenwerk dit jaar zelfs nog toe: in april 2013 kwamen er volgens de VDAB bijna de helft meer vacatures voor studentenjobs bij tegenover vorig jaar. Tegelijk nam de uitzendactiviteit vorig jaar én in het eerste kwartaal van dit jaar af en daalde de werkgelegenheid in Vlaanderen.

De populariteit van de studentenarbeid is grotendeels te danken aan de versoepelde wetgeving die de regering-Di Rupo begin vorig jaar invoerde. Jobstudenten kunnen daardoor het hele jaar door 50 dagen lang werken, zonder dat er sociale bijdragen moeten worden betaald. Voor een werkgever is dat dus fiscaal interessanter.

'Oneerlijke concurrentie'

Jan De Weghe, federaal secretaris Handel bij de socialistische bediendenvakbond BBTK, spreekt over oneerlijke concurrentie tussen studenten en gewone werknemers. Hij schat dat honderden laaggeschoolde jobs verloren gaan door de nieuwe regeling op studentenwerk.

Deze vaststelling wordt bevestigd door twee buitenlandse studies. Zowel in Nederland als Slovenië bleken goedkopere studenten ervoor te zorgen dat gewone kandidaat-werknemers in de verdringing raken. Volgens de Sloveense studie treft het goedkoper maken van studentenjobs de tewerkstelling van jonge laaggeschoolden zelfs 'op een significante manier'.

'Geen verdringingseffect'

Onder meer Federgon, de federatie van de hr-dienstverleners, en ondernemers- en zelfstandigenorganisatie Unizo geloven niet in een verdringingseffect. Zij argumenteren dat studenten ingezet worden op piekmomenten en op momenten dat gewone werknemers niet aan de slag willen. Ze zijn volgens hen een noodzakelijke schakel om piekmomenten op te vangen, en vormen geen bedreiging voor de tewerkstelling.

Voor minister van werk Monica De Coninck (sp.a) is het ondanks de bovenstaande cijfers nog te vroeg om te oordelen. De minister vroeg de Nationale Arbeidsraad de nieuwe regeling rond studentenarbeid te evalueren, met de uitdrukkelijke vraag ook een mogelijk verdringingseffect te bekijken. Ook Federgon vindt het nog te vroeg om de nieuwe regeling te beoordelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud