Johan Van Overtveldt ruilt Trends voor N-VA

Johan Van Overtveldt trekt naar de N-VA.

Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur van Trends, stapt over naar de N-VA. Dat vernam De Tijd en wordt bevestigd door Van Overtveldt. 'Ik wil mijn steentje bijdragen,' aldus Van Overtveldt. Adjunct-hoofdredacteur Daan Killemaes neemt bij Trends ad interim de taken van Van Overtveldt over.

Johan Van Overtveldt (foto), de hoofdredacteur van Trends, stapt over naar de N-VA. Dat vernam De Tijd in Vlaamsnationale kringen. In een reactie bevestigde Van Overtveldt dat hij de beslissing heeft genomen om de rangen van de N-VA te versterken.

‘Ik was gefrustreerd dat ik niet meer kon doen dan schrijven over de economische crisis, want ik ben zeer ongerust. De verkiezingen van 2014 worden heel belangrijk. Wordt er orde op zaken gesteld of blijven we lapmiddelen toedienen? Ik wil mijn steentje bijdragen’, motiveert Van Overtveldt zijn beslissing om zelf aan politiek te gaan doen.

N-VA-voorzitter Bart De Wever beschouwt de komst van Van Overtveldt als een ‘enorme versterking’. Hij wil hem meteen ook inzetten bij de verkiezingen van 2014, al is er nog niets concreets afgesproken. ‘Maar we halen Johan Van Overtveldt niet binnen om hem op de achterbank te zetten’.

In De Ochtend gaf Van Overtveldt aan dat hij 'Vlaamsnationalist' is. 'Tenminste vanuit de analyse die de N-VA neerlegt over onze staatsstructuur, daar kan ik me volledig in vinden. Er zijn teveel zaken waar de analyse van de twee landsdelen uit elkaar ligt, waardoor er een stuk verwarring ontstaat. Het beleid verglijdt naar een noemer die niet meer in staat is om tot resultaten te komen.' 

Bij Trends neemt adjunct-hoofdredacteur Daan Killemaes ad interim de taken Van Overtveldt over. Killemaes werkt al sinds 1996 bij het weekblad, eerst als redacteur, daarna als hoofdeconoom en ten slotte als adjunct-hoofdredacteur. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud