Advertentie

Kabinetschef Reynders wordt CFO NMBS

Olivier Henin wordt nieuwe CFO bij NMBS. ©Photo News

Olivier Henin, kabinetschef van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR), wordt vanaf mei volgend jaar de nieuwe financiële directeur van de NMBS. Zijn naam circuleerde al eerder als kanshebber.

Michel Allé, de huidige CFO van de NMBS, gaat volgend jaar op pensioen. Zijn opvolger wordt Olivier Henin, op dit moment kabinetschef van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Hij neemt zijn bevoegdheden op in mei volgend jaar. 

Het was al eerder duidelijk dat Henin kans maakte om het departement Financiën bij de NMBS te gaan beheren. Zijn naam circuleerde al toen Allé bij de laatste wissel van het directiecomité in februari herbevestigd werd in zijn functie. 

Henin komt nu terecht in een directiecomité van vijf personen. In dat comité is Etienne De Ganck verantwoordelijk voor het operationele beheer, Richard Gayetot voor het rollend materieel, Vincent Bourlard voor de stations en Bart De Groote voor de Marketing.

Met de komst van Henin kleurt het directiecomité iets blauwer. Allé was van PS-signatuur, net zoals Gayetot en Bourlard. De Ganck draagt een CD&V-label. Bart De Groote kwam er in maart bij, als de lang door Jo Cornu gevraagde commerciële directeur. De Groote was eerder nog aan de slag als marketing officer bij Mobistar. Bourlard gaat ook volgend jaar op pensioen, maar voor zijn opvolging is nog geen naam bekend. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud