Kmo's kunnen in groep aanwerven

Minister van Middenstand Sabine Laruelle - Foto Photo News ©Photo News

Minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR) legt vandaag aan de ministerraad een wetsvoorstel voor dat kmo’s de mogelijkheid biedt zich te groeperen om personeel aan te werven.

Het systeem bestaat al in Frankrijk en is er goed voor duizenden jobs. In België kan het in theorie nu ook al. Maar er wordt weinig of geen gebruik van gemaakt, omdat er heel wat wettelijke beperkingen zijn. Zo kunnen alleen werkzoekenden die minstens vijf jaar werkloos zijn of leefloners worden aangeworven. En die moeten dan nog een voltijds contract voor onbepaalde duur krijgen.

Laruelle wil daarom het systeem opengooien. Het zou niet langer alleen maar gelden voor langdurige werklozen en leefloners. Iedereen komt in aanmerking, zodat enkele kmo’s samen een jurist kunnen aanwerven, of een schoonmaakploeg of een financieel expert kunnen delen. Het wordt meteen ook mogelijk die mensen een tijdelijk of een deeltijds contract aan te bieden.

Volgens minister Laruelle zijn er voor de kmo’s geen bijkomende kosten, noch zware administratieve lasten. Voor de werknemer is het voordeel dat hij of zij niet langer verschillende deeltijdse contracten moet combineren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud