Koen Kennis is Vlaams mandatenkampioen

Antwerps schepen Koen Kennis (N-VA). ©BELGA

Koen Kennis, schepen voor de N-VA in Antwerpen, is met 18 betaalde mandaten de kampioen onder de Vlaamse politici. Dat blijkt uit de mandatenlijst die vanmorgen in het Staatsblad is verschenen.

Ga zelf op zoek in het labyrint van de politieke mandaten

Welke verkozen politici houden er welke mandaten op na? Welke daarvan zijn vergoed? En wie komt wie tegen in lokale VZW's, intercommunales of politieke organen? U vindt alle antwoorden in de mandatenzoeker van De Tijd.

Politici en hoge ambtenaren moeten elk jaar de lijst met hun mandaten en een vermogensaangifte indienen bij het Rekenhof. Die lijst verscheen dinsdagmorgen in het Staatsblad.

Daaruit blijkt dat bij de Vlamingen de Antwerpse N-VA-schepen Koen Kennis de meeste betaalde mandaten achter zijn naam heeft staan. In totaal oefent hij naast zijn mandaat van schepen in Antwerpen 36 mandaten uit, waarvan 18 betaald. Zo is hij voorzitter van PMV en is hij bestuurder bij tal van intercommunales zoals FINEA, IMEA, Integan, de haven van Antwerpen, Telenet Vlaanderen...

Franstalig België telt mandatarissen met nog meer betaalde postjes. Op nummer 1 staat Eliane Daels, schepen voor de PS in Evere, met 29 betaalde mandaten. Daarna komt Koen Kennis.

Nog in de top 10 staan Martine De Regge, schepen voor de sp.a in Gent, Pablo Annys, schepen voor de sp.a in Brugge, Marc De Pauw, Open VLD-burgemeester in Destelbergen en Lies Laridon, CD&V-burgemeester in Diksmuide.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect