Advertentie

Kortrijkse sp.a steunt Crombez als kandidaat-voorzitter

John Crombez is door de Kortrijkse afdeling van sp.a voorgedragen als kandidaat-voorzitter. ©BELGA

De Kortrijkse sp.a-afdeling heeft tijdens haar nieuwjaarsreceptie John Crombez officieel voorgedragen als kandidaat nationaal voorzitter. Dat bevestigde Crombez zondag. Huidig voorzitter Bruno Tobback laat voorlopig in het midden of hij kandidaat is om zichzelf op te volgen.

De aankondiging van de Kortrijkse afdeling komt er nog voor het partijbureau een oproep voor kandidaten gedaan heeft. De Vlaamse socialisten houden in juni 2015 voorzittersverkiezingen. 

Crombez vindt het 'hartverwarmend' dat een partijafdeling hem zo vroeg en spontaan voordraagt, liet hij zondag weten in een eerste reactie aan persagentschap Belga. 'We vonden de nieuwjaarsreceptie, waar 400 leden aanwezig waren, een ideaal moment om aan te kondigen dat wij ons achter de kandidatuur van John Crombez zullen scharen', zei Kortrijks sp.a-schepen Axel Weydts.

'Crombez is voorlopig de enige officiële kandidaat: hij heeft dat al meermaals aangekondigd.' Weydts zegt te geloven in 'de capaciteiten' van Crombez, die een 'nieuwe, moderne voorzitter' kan worden. De plaatselijke afdeling wil inzetten op inhoud en diepte, met een goede studiedienst, en een goede communicatie.

'En daar wil ook onze kandidaat op inzetten', besluit Weydts. Crombez zegt al weet te hebben van een vijftal afdelingen die hem zullen voordragen, maar Kortrijk is de eerste die het nieuws officieel aankondigt.

Mogelijk stelt ook huidig voorzitter Bruno Tobback zich opnieuw kandidaat. Maar voorlopig wil die nog niet kwijt of hij al besloten heeft een kandidatuur in te dienen om zichzelf op te volgen. 'Ik zal die beslissing niet sneller bekendmaken dan nodig', zei hij zondag.

'Ik heb een tijd geleden al besloten om de oppositie tegen de regering voorop te stellen', reageerde Tobback. 'Ik wil geen oppositie in de eigen partij organiseren.'

De voorzitter wees erop dat de procedure voor de verkiezing nog niet officieel is opgestart. Die begint pas na het congres van volgende maand. Wie zich kandidaat wil stellen als sp.a-voorzitter, moet vijfduizend leden achter zich scharen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud