Labille hakt bij exit in op N-VA

Jean-Pascal Labille (foto: Belga) ©BELGA

Bij zijn afscheid van de politiek hakt Jean-Pascal Labille, minister van Overheidsbedrijven (PS), nog eens in op N-VA. 'Wij zijn voor samenleven en zij zijn voortdurend tegen dingen'.

Minister van Overheidsbedrijven en Ontwikkelingssamenwerking Jean-Pascal Labille (PS) verlaat na 25 mei de politiek. Hij zal bij de verkiezingen op geen enkele lijst staan, zegt hij in interviews met Le Soir en Sudpresse, waarover ook De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag berichten.

'Op dit moment kan ik u zeggen dat ik op geen enkele lijst kandidaat zal zijn. Niet regionaal, niet federaal, niet Europees', luidt het. De minister legt uit dat hij voor zichzelf een efficiëntere rol weggelegd ziet dan als politicus, met name via de Gemeenschappelijke Actie van de partij, de vakbond en het ziekenfonds. Op die manier wil hij de kiezer overtuigen van een stem op de PS.

Blokkering

Labille vreest dat het land met N-VA na 25 mei op een blokkering afstevent. Een regering van PS en N-VA lijkt hem dan ook niet haalbaar. 'Neen, dat lijkt me onmogelijk. Maar dat is mijn persoonlijke mening', aldus de minister. 'We zijn antipoden wat sociaal-economisch programma, waarden en onze kijk op het land betreft. Wij zijn voor samenleven en zij zijn voortdurend tegen dingen'.

Ook met de MR ziet Labille niet meteen veel mogelijkheden. 'De liberalen en de N-VA delen niet alleen hun sociaal-economisch programma, maar ook hun model van uitsluiting. Het wordt tijd om de balans weer in de andere richting te bewegen'. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud