Leroy in polepositie als Belgacom-CEO

Dominique Leroy ligt in pole-positie. - Photo News.

Dominique Leroy, hoofd van de consumentendivisie van Belgacom, staat bovenaan op de shortlist van headhunter Russell Reynolds voor de opvolging van Didier Bellens als CEO van Belgacom. Ook RTBF-baas Jean-Paul Philippot staat op de lijst.

Russell Reynolds, de headhunter die in opdracht van de regering op zoek gaat naar een nieuwe CEO van Belgacom, heeft zijn lijstje met vijf namen klaar . 

Bovenaan dat lijstje prijkt Dominique Leroy, het huidige hoofd van de consumentendivisie van Belgacom. Haar kennis van het bedrijf zorgt ervoor dat ze twee externe kandidaten voorafgaat. RTBF-baas Jean-Paul Philippot en Donat Rétif, CEO van Truvo, de maker van de Gouden Gids, staan op de shortlist. Over de laatste twee namen is niets geweten. Wie niet op de lijst staat is Philippe Delusinne, topman van RTL België, die in december wel nog op de longlist stond. 

Dat Leroy op één staat, betekent niet dat ze automatisch ook de opvolger van Bellens wordt. De regering kan in principe iedereen van het lijstje nog benoemen. In de eerste plaats moet nu de Raad van Bestuur onder leiding van Stefaan De Clerck (CD&V) nu overleggen met het renumeratiecomité. Pas daarna kan er een voorstel richting voogdijminister Jean-Pascal Labille. 

Opvolger

Omdat de Nederlandstaligen met Stefaan De Clerck (CD&V) de voorzitter van de Raad van Bestuur mogen leveren, is de CEO automatisch van Franstalige kant. De regering zoekt naar een opvolger voor Didier Bellens, die in november aan de kant werd geschoven nadat hij premier Di Rupo vergeleek met een klein kind dat elk jaar om zijn sinterklaas komt in de vorm van een Belgacom-dividend. 

De opvolger van Bellens zal ook minder verdienen. Recent werd beslist dat de CEO van Belgacom niet meer mocht verdienen dan 650.000 euro. Dat leidde dan weer tot het ontslag van Bpost-topman Johnny Thijs, aangezien die in zijn nieuw mandaat maar evenveel mocht verdienen als de nieuwe Belgacom-topman. Thijs verdiende daarvoor 1,1 miljoen euro. 

Onderzoek van De Tijd wees echter uit dat de meeste directeurs van Belgacom meer dan het dubbele verdienen dan de grens van 650.000 euro die geldt voor de CEO. De directieleden verdienen gemiddeld 1,15 miljoen euro. Als de regering voor Leroy kiest, zal ze naar alle waarschijnlijkheid dus moeten inleveren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud