Leterme ontkent toenadering N-VA

Leterme verschijnt niet op de lijst van de Vlaams-nationalisten. - BELGA ©BELGA

De N-VA zou voormalig premier Yves Leterme (CD&V) een plaats hebben aangeboden op de Europese lijst van de partij voor de verkiezingen van mei. Het voormalige stemmenkanon van CD&V zou daar niet op in gegaan zijn. Dat meldt althans het Franstalige weekblad Le Vif. Leterme ontkent evenwel. Ook de N-VA noemt het 'een kwakkel'.

'Absoluut onjuist. Ik val uit de lucht', zo reageert Leterme aan De Tijd. In de marge van een politiek programma op de VRT zou de N-VA een toenaderingspoging hebben gedaan naar oud-premier Yves Leterme (CD&V), schrijft Le Vif. Die had eerder beslist de verkiezingen van 2014 aan zich voorbij te laten gaan en zich te blijven richten op zijn mandaat bij de economische denktank OESO. 

De N-VA zou echter geprobeerd hebben Yves Leterme mee aan boord te hijsen, en meer specifiek op de Europese lijst van de partij. Yves Leterme zou niet zijn ingegaan op de vraag van Bart De Wever, schrijft Le Vif.

Het klopt wel dat Leterme en De Wever elkaar gezien hebben in de marge van het tv-programma 'De zevende dag'. En daar hebben ze een uitgebreid gesprek gehad. Al lachend heeft De Wever toen gezegd dat Leterme een plaats zou moeten krijgen op de Europese lijst. 'Maar dat was gekscherend bedoeld', luidt het bij de N-VA. 'Iedereen weet dat een lijst niet wordt gevormd in de foyer van een VRT-programma.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud