Liefkenshoektunnel anderhalve maand tolvrij tijdens spits

©Photo News

Van 5 mei tot 20 juni zal de Liefkenshoektunnel, de toltunnel onder de Schelde, tijdens de ochtend- en avondspits tolvrij zijn. Enerzijds om mogelijke hinder door onderhoudswerken te beperken, anderzijds geldt de maatregel als experiment.

Zaterdag 3 mei starten onderhoudswerken aan de E34/N49 tussen Sint-Anna Linkeroever en Melsele. Het wegdek wordt vernieuwd en er wordt hinder in beide richtingen verwacht, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Tot vrijdag 20 juni moet het verkeer tussen Waaslandhaven-Oost en Sint-Anna Linkeroever in beide richtingen plaatselijk over één rijstrook. Ook een aantal op- en afritten wordt tijdelijk afgesloten.

Om de hinder die dat zal opleveren op te vangen, zal de Liefkenshoektunnel op weekdagen tolvrij zijn tussen 7 en 9 uur 's morgens en tussen 16 en 18 uur 's avonds, zolang de werken duren. 'Daar wordt 3,25 miljoen euro voor vrijgemaakt', aldus Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).

Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) ziet de maatregel ook als een experiment. 'We willen zien welk effect het gratis maken van de tunnel zal hebben op het gedrag van de weggebruikers. Nadien zullen we de test evalueren en zal blijken of we de maatregel in de toekomst nog kunnen toepassen.'

De mobiliteitsorganisaties VAB en Touring reageerden alvast positief.

Goed nieuws: #Liefkenshoektunnel tolvrij tijdens spits om hinder werken E34/N49 te verminderen en als testcase zoals VAB gevraagd had.— Maarten Matienko (@MaartenMatienko) 2 mei 2014

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud