Wachttijden dreigen op Brussels Airport

Wie vandaag op vakantie vertrekt, komt best ruim op tijd naar de luchthaven Brussels Airport door acties van de politiebonden.

Bij de paspoortcontrole op Brussels Airport dreigen lange wachttijden door stiptheidsacties van de luchthavenpolitie.

De luchthavenpolitie start om 6 uur met een stiptheidsactie. Dat laat de christelijke vakbond ACV weten. Reizigers krijgen de raad goed op tijd te komen: voor vluchten in de Schengenzone voor het Europees vrij verkeer adviseert Brussels Airport passagiers twee uur op voorhand te komen. Ligt de bestemming buiten de Schengenzone, dan is het beter drie uur op voorhand te komen.

De luchthaven verwacht vrijdag, vlak voor de start van de krokusvakantie, een drukke dag: 40.000 vertrekkende en 34.000 aankomende passagiers. De politiebonden willen niet kwijt hoelang ze stiptheidsacties plannen, maar volgens de luchthaven kunnen ze duren tot en met 1 maart.

Stakingsaanzegging

De acties komen er nadat overleg tussen bonden en directie niets heeft opgeleverd. De bonden hadden een stakingsaanzegging ingediend tegen het personeelstekort en het gebrek aan middelen. Brussels Airport voegt eraan toe dat nog andere acties mogelijk zijn. 'Misschien aan de toegangswegen, maar zekerheid daarover hebben we niet', zegt een woordvoerster van de luchthaven. Reizigers wordt ook aangeraden met het openbaar vervoer naar de luchthaven te komen. Er is extra personeel ingeschakeld om de passagiers te informeren. Voor de laatste stand van zaken kunnen ze terecht op de website of de sociale media van Brussels Airport.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud