Maand langer voor aangifte vennootschapsbelasting

Minister van Financiën Alexander De Croo. ©BELGA

De deadline voor de aangifte van de vennootschapsbelasting wordt uitgesteld, van 24 september naar 29 oktober. Dat kondigde minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) maandag aan.

De verlenging geldt voor alle aangiften in de vennootschapsbelasting, de rechtspersonenbelasting en de belasting niet-inwoners vennootschappen, in te dienen via het platform Biztax.

De Croo voegt nog toe dat aangiften die aanleiding geven tot een terugbetaling én voor 1 oktober ingediend worden, nadien voorrang zullen krijgen. Dat heeft te maken met het zogenoemde carry-backmechanisme, ingevoerd door de coronacrisis.

Dankzij die regeling kunnen ondernemingen en zelfstandigen hun verliezen van dit jaar aftrekken van hun winst van 2019. Ze kunnen zo hun voorafbetalingen, al dan niet gedeeltelijk, terugvragen en zien hun belastingfactuur voor het inkomstenjaar 2019 aanzienlijk getemperd.

Ondersteuning

Met andere woorden: ondernemingen die van die carry back willen gebruikmaken en hun aangifte indienen voor 1 oktober, zullen als eerste behandeld worden 'om hen maximaal te ondersteunen inzake liquiditeit en solvabiliteit', aldus De Croo. Ze zouden nog dit jaar hun geld terugkrijgen. Wie in oktober de aangifte indient, zal wat langer moeten wachten.

'De coronacrisis heeft op heel wat bedrijven een zware impact', zegt de liberale minister. 'Om hen maximaal te ondersteunen heeft de regering de voorbije weken een hele reeks maatregelen genomen. De carry-backregeling is er een van en moet het eigen vermogen van bedrijven versterken en zo falingen voorkomen. Omdat de maatregel al dit jaar van toepassing is, willen we bedrijven voldoende tijd geven om zich erop voor te bereiden en hun aangiftes correct in te vullen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud