Magnette maakt zich op voor verlengingen

Informateur Paul Magnette. ©Photo News

Informateur Paul Magnette (PS) brengt maandagnamiddag verslag uit over zijn opdracht bij koning Filip. Verwacht wordt dat die de opdracht verlengt.

Maandagnamiddag om 15 uur zit de opdracht die PS-voorzitter Paul Magnette op 5 november van koning Filip kreeg er op. Dan brengt de informateur verslag uit over zijn informatieronde die hij de voorbije weken voerde met de voorzitters van tien partijen - N-VA, PS en sp.a, MR en Open VLD, CD&V en cdH, Ecolo en Groen en DéFI.

Verwacht wordt dat de koning de opdracht verlengt. Magnette zelf hintte daar al op toen hij een tussenstand gaf van zijn informatie-opdracht.

Voorzittersverkiezingen

Verlengen zou de informateur toestaan beter zicht te krijgen op wat de MR wil in de onderhandelingen, nu zowel ex-premier Charles Michel als vicepremier Didier Reynders de nationale politiek verlaten. Op 29 november kiezen de Franstalige liberalen een nieuwe voorzitter.

Bij CD&V wordt maandag duidelijk welke twee kandidaat-voorzitters naar de tweede ronde doorgaan, tenzij één van de zeven in een eerste ronde al de helft van de stemmen haalt. Op vrijdag 6 december is het resultaat van die tweede ronde bekend.

Open VLD houdt pas in maart volgend jaar voorzittersverkiezingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud