Marc Dutroux vraagt enkelband aan

Marc Dutroux - Foto EPA

Marc Dutroux, in 2004 tot levenslang veroordeeld voor ontvoering, gijzeling, verkrachting, moord en illegale handel, heeft volgens het Canvas-programma Terzake een enkelband aangevraagd, waarmee hij zijn straf buiten de gevangenismuren kan uitzitten.

Dutroux zit momenteel in de cel in de gevangenis van Ittre. In 2008 zat hij even in Nijvel, maar toen cipiers daar moesten voorkomen dat hij door enkele andere gevangenen in elkaar werd geslagen, werd hij opnieuw naar Ittre overgebracht.

Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux, die in 2004 tot 30 jaar cel werd veroordeeld, kwam onlangs onder voorwaarden vrij. Ze vond onderdak in een klooster in Malonne (Namen). Dat zorgde voor een storm van verontwaardiging, waarop de regering de voorwaarden voor vervroegde invrijheidstelling aanscherpte.

Het is nu aan de strafuitvoeringsrechtbank om te beslissen over de vraag van Dutroux. De advocaten van de slachtoffers geven de aanvraag alvast geen schijn van kans.

De advocaat van Marc Dutroux, Ronny Baudewyn, was niet op de hoogte van de aanvraag voor een enkelband die zijn cliƫnt heeft ingediend. Hij denkt niet dat Dutroux een positief antwoord moet verwachten, zei hij vrijdag aan de Franstalige tv-zender RTBF.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud