Maximaal 15 personen op begrafenis

©ANP XTRA

Begrafenissen mogen nog maximaal door 15 personen worden bijgewoond. Meerdaagse schooluitstappen worden geschrapt voor heel het schooljaar. En ouders mogen het huwelijk van hun kinderen niet meer bijwonen.

De Nationale Veiligheidsraad besliste vrijdag bij de strijd tegen het coronavirus het gaspedaal nog wat dieper in te drukken.

Voortaan mogen begrafenissen nog door maximaal 15 mensen worden bijgewoond. Daarbij moet een afstand van anderhalve meter tussen alle aanwezigen gegarandeerd zijn, en mag het lichaam van de overledene niet worden blootgesteld. 

Gezinsleden moeten voortaan geen anderhalve meter afstand van elkaar houden, als ze gaan wandelen of fietsen.

Huwelijken kunnen enkel nog doorgaan in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand of de bedienaar van de eredienst. Ouders kunnen dus niet meer aanwezig zijn op het huwelijk van hun kinderen. 

Eerder was al beslist dat eendaagse schooluitstappen verboden blijven tot minstens 19 april. Daarbij komt nu dat meerdaagse uitstappen dit schooljaar (tot 30 juni) helemaal worden afgelast.

Winkels 

Maar er zijn ook een paar voorzichtige versoepelingen. Voortaan mogen ook telecomwinkels de deuren openen, behalve winkels die enkel accessoires verkopen. Dat kan wel enkel voor noodgevallen en uitsluitend op afspraak. Ook winkels voor medische hulpmiddelen mogen opengaan voor noodgevallen, voor één klant per keer, en op afspraak.

De openingsuren van voedingswinkels zijn niet meer beperkt tussen zeven uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds.

Nog een versoepeling: gezinsleden hoeven voortaan geen anderhalve meter afstand van elkaar houden, als ze gaan wandelen of fietsen. Ook al is het maar de vraag of dat niet gewoon een bevestiging is van wat iedereen al deed. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud