Advertentie

'Meer loon in plaats van voordelen in natura'

Vicepremier Didier Reynders. ©BELGA

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wil bij een taxshift sommige voordelen in natura vervangen door een hoger nettoloon. Dat heeft hij gezegd in 'le Grand Oral' van La Première-Le Soir.

'De belastingen op arbeid moeten dalen', beklemtoonde Reynders. Een verhoging van het nettoloon moet een prioriteit zijn en zou voordelen in natura zoals een bedrijfswagen of gsm van de werkgever kunnen vervangen. Het heeft geen zin om in het kader van een taxshift nieuwe belastingen in te voeren, voegde hij eraan toe.

Reynders sluit bijkomende besparingen niet uit, maar geeft toe dat de overheid ook extra inkomsten nodig heeft. Hij denkt in de eerste plaats aan terugverdieneffecten van een belastinghervorming. Ook hogere taksen op consumptie of hogere 'groene' belastingen zijn mogelijk. Ten slotte is een taks op 'speculatief' kapitaal een optie. Maar de vicepremier merkt op dat de beurstaks al wordt verhoogd.

De vicepremier zegt dat de bal in het kamp ligt van Johan Van Overtveldt (N-VA). 'Ik verwacht een plan van de minister van Financiën.' Hij vindt dat een belastinghervorming een omvang moet hebben van minstens 5 miljard euro over een periode van vier of vijf jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud