Meer werklozen in augustus

Werkzoekenden met een uitkering stijgt. - Foto: Roos Koole ©ANP XTRA

Het aantal werkzoekende werklozen, die recht hebben op een uitkering, is in augustus verder gegroeid. Vergeleken met een jaar eerder is er een stijging van 5,7 procent op te tekenen. Vooral in het Vlaams Gewest is er een aardige klim.

Maandelijks brengt de RvA, de Rijksdienst voor Arbeidsvoorzieningen, cijfers van het aantal werklozen die recht hebben op een uitkering. Jaar op jaar gezien is er in augustus 2013 een stijging van 5,7 procent. 

Vooral in het Vlaamse Gewest is de stijging aanzienlijk (+10,2 procent), al blijft het aantal in absolute cijfers, 162.000, wel een eindje onder het niveau van het Waals Gewest liggen, 194.000. In het Waals Gewest is de groei met 3,7 procent milder, net zoals in Brussel (+1,6 procent). 

Vooral werklozen die nog maar kortstondig werkloos zijn, stromen binnen in de groep uitkeringsgerechtigden. Het aantal werklozen die nog maar minder dan een jaar aan de kant staan, stijgt met 11 procent. Het aantal langdurige werklozen, tussen 1 en 2 jaar, groeit iets minder fors (+7,5 procent). 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud