Advertentie

Michel Daerden in coma na hartaanval

foto Nicolas Lambert

Michel Daerden, ex-minister en voormalig kopstuk van de PS, ligt na een hartaanval in kritieke toestand in een Frans ziekenhuis.

Daerden bevond zich met een aantal kennissen en vrienden in een restaurant aan de Côte d'Azur toen hij onwel werd. Hij was pas sinds zondag met vakantie vertrokken naar Aguay, in Zuid-Frankrijk.

Bij zijn aankomst in het ziekenhuis van Fréjus werd vastgesteld dat hij het slachtoffer is geworden van een dubbele hartaanval. Momenteel ligt hij in een coma, zijn toestand is kritiek volgens de plaatselijke dokters.

De 62-jarige Luikenaar wou net beginnen aan een come back als bedrijfsleider aan het hoofd van W Fin, een vennootschap die de participaties van de intercommunale kabelbeheerder Tecteo moet beheren.

Een postje dat hem beloofd was door zijn partij, de Franstalige socialisten, nadat hij zijn carrière als federaal of gewestelijk minister moest opbergen. 'Papa' zoals hij zichzelf graag noemt, was en is nog zeer populair in het Luikse.

Tegenover zijn faam als gewiekst boekhouder en cijferaar stond zijn reputatie als zwaar drinker. Dat laatste werd hem vorig jaar fataal en Elio di Rupo nam hem niet meer op in zijn regering. In Ans verloor hij zijn burgemeesterschap na een staatsgreep van PS-dissidenten.

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud