Michelle Martin mag vervroegd vrijkomen

Michelle Martin - Foto AFP

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, mag vervroegd vrijkomen onder voorwaarden. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen dinsdag beslist. Martin krijgt onderdak in het klooster van de Arme Klaren in Malonne bij Namen. De strafuitvoeringsrechtbank bepaalde wel dat ze voldoende afstand moet bewaren tot haar slachtoffers. Het was Martins vijfde vraag tot vrijlating.

Martin, een voormalige lerares, werd in 2004 door het hof van assisen van Aarlen tot dertig jaar cel veroordeeld wegens medeplichtigheid bij de misdaden begaan door haar ex-man, die levenslang kreeg zonder kans op vervroegde vrijlating.

Een eerste verzoek tot vrijlating van Michelle Martin werd door de strafuitvoeringsrechtbank beoordeeld in 2007. De voorlopige vrijlating werd haar toen geweigerd, maar in mei 2011 werd de aanvraag tot voorlopige vrijlating aanvaard. De rechtbank baseerde zich daarvoor op een reïntergratieplan van de verdediging, op voorwaarde dat het plan uitvoerbaar was.

Een van de voorwaarden voor haar voorlopige vrijlating - de terugtrekking in een Frans klooster - bleek toen niet vervuld omdat het klooster door de ontstane ophef terugkwam op zijn beslissing. De laatste vraag werd geweigerd in september omdat geen concreet plan gepresenteerd werd.

Het parket-generaal heeft 24 uur de tijd om cassatieberoep aan te tekenen tegen de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud