Advertentie

Minister Geens sprak twee uur met Van den Bleeken

Koen Geens ©Photo News

De federale minister van Justitie, Koen Geens (CD&V), heeft een gesprek van twee uur gehad met de geïnterneerde Frank Van den Bleeken in de gevangenis van Turnhout. Dat schrijft de krant Le Soir.

'Een persoonlijk gevangenisbezoek is erg ongebruikelijk, dat wijst erop dat de minister zich het dossier aantrekt', zegt justitiespecialist en radiojournalist Philip Heymans.

Het gesprek vond vermoedelijk plaats rond de jaarwisseling. Le Soir voegt eraan toe dat de minister rechtstreeks onderhandelde met Van den Bleeken over het intrekken van zijn euthanasieaanvraag.

De minister heeft het onderhoud met Van den Bleeken bevestigd, maar hij hield tegenover de krant ook staande dat het advies van de arts -waarin afgezien werd van de euthanasie- vooraf al was aangekomen. Hij ontkent druk te hebben uitgeoefend op Van den Bleeken om zijn euthanasieaanvraag in te trekken.

De minister herhaalde ook dat hij meteen nadien de familie heeft ontmoet van de jonge vrouw die Van den Bleeken vermoord heeft. Hij had aan alle betrokkenen gevraagd de discretie daarover te bewaren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud