N-VA: 'Begroting treft vooral Vlaamse spaarder'

(Foto: Belga)

Oppositiepartij N-VA is niet onder de indruk van het federale begrotingsakkoord. Kamerfractieleider Jan Jambon spreekt van 'knip- en plakwerk dat vooral de Vlaamse spaarder treft'. Volgens de N-VA schuift de federale regering de nodige saneringen voor zich uit en slaat ze de Europese aanbevelingen om te hervormen in de wind.

'De Vlaamse spaarder verarmt: hij krijgt nauwelijks rente, maar moet er wel meer belastingen op betalen. De Vlaamse middenklasse moet het dus ontgelden', vindt Jambon.

'De regering beweert dat ze 3,4 miljard euro bezuinigt, maar niets is minder waar', zegt de N-VA-Kamerfractieleider. 'Ze heft voor 1,2 miljard euro nieuwe belastingen en neemt voor 1,8 miljard euro eenmalige maatregelen. Die 1,8 miljard zal volgend jaar opnieuw gezocht moeten worden. Di Rupo schuift de saneringsoperatie voor zich uit.'

'Ook de bedrijven zijn de dupe: er wordt hen een lastenverlaging van 300 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld: peanuts, te meer omdat daar een lastenverhoging van 450 miljoen euro tegenover staat. Dat is toch geen relance!', zegt de N-VA'er.

'De Europese aanbevelingen om sociaal-economisch structurele hervormingen door te voeren, worden opnieuw aan de kant geschoven', zegt Jambon. 'Dit is bric-à-brac waar weinig visie achter zit. We twijfelen aan de impact op lange termijn. Je kan toch niet spreken van een echt relancebeleid?'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud