Advertentie

N-VA grijpt macht bij rulingdienst

De regering-Michel bereikte vlak voor de paasvakantie een akkoord over de benoemingen ©BELGA

De N-VA neemt de leiding in de rulingdienst, de instelling waar bedrijven afspraken kunnen maken over bepaalde transacties.

Vanaf 1 mei wordt een kabinetsmedewerker van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) voorzitter van het zeskoppige college van de rulingdienst, vernam De Tijd.

Steven Vanden Berghe, die eerder al actief was bij de rulingdienst, vervangt voorzitster Véronique Tai. De voormalige kabinetsmedewerkster van Didier Reynders (MR) blijft wel in het college van de rulingdienst zitten.

De MR krijgt de helft van de zitjes in handen. Serge Riga en Matthieu Bataille zijn de andere nieuwe leden die de MR heeft aangeduid.

Aan Nederlandstalige kant worden de mandaten verdeeld over de drie Vlaamse regeringspartijen. De N-VA schuift Vanden Berghe naar voren, Open VLD Guy Giroulle, een kabinetsmedewerker van vicepremier Alexander De Croo. Voor CD&V blijft Luc Saliën in de rulingcommissie zetelen.

De regering-Michel bereikte net voor de paasvakantie in alle stilte een akkoord over de benoemingen. De rulingdienst is een belangrijke instelling. Bedrijven moeten er aankloppen om groen licht te krijgen voor een transactie, een investering of een reorganisatie en de fiscale verwerking ervan. Het is een van Belgiës troeven om buitenlandse investeerders aan te trekken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud