N-VA-Kamerlid Dedecker stopt met politiek

Peter Dedecker maakte vooral naam met zijn werk in het Arco-dossier. ©BELGA

Peter Dedecker, die sinds 2010 in het federaal parlement zetelt voor de N-VA, wil niet meer op een lijst staan.

Het politieke afscheid van Dedecker komt als een verrassing. De burgerlijk ingenieur, die de voorbije jaren vooral in de kijker stond door zijn werk in het dossier-Arco, zetelt al sinds 2010 in de Kamer.

Verwacht werd dat Dedecker volop voor een mandaat zou gaan in zijn thuisstad Gent, maar daar ziet hij dus van af. Dedecker zal zijn parlementair mandaat uitdoen tot de verkiezingen van 2019. Maar daarna zal hij niet meer op een kieslijst staan, laat de politicus weten aan de krant Het Laatste Nieuws.

Ik mis het nerd-zijn. Het altijd wel blijven kriebelen om met technologie bezig te zijn.
Peter Dedecker
N-VA-Kamerlid

'Ik mis het nerd-zijn', licht Dedecker zijn beslissing toe. 'Het altijd wel blijven kriebelen om met technologie bezig te zijn.'

Siegfried Bracke

De timing van Dedeckers aankondiging is opmerkelijk. Het afgelopen weekend had Dedeckers partij- en stadsgenoot Siegfried Bracke ook al laten uitschijnen niet per se deel te willen nemen aan de Gentse gemeenteraadsverkiezingen.

Bracke werd lang getipt als lijsttrekker voor de Gentse verkiezingen. Maar nadat bekend was geraakt dat Kamervoorzitter Bracke cumuleerde als adviseur bij Telenet, koos de N-VA ervoor om voormalig staatssecretaris Elke Sleurs naar voor te schuiven als lijsttrekker in Gent. 

Tijdens een debat in Oostende suggereerde Bracke dat hij niet per se op een lijst hoefde te staan, en dat hij zelfs een exit uit de politiek niet uitsluit. 'Ik heb zo veel ideeën om nog te doen na de politiek. En dan denk ik dat ik misschien iets anders moet doen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect