Naams MR-boegbeeld nieuwe minister van Begroting

Ooit was Clarinval de jongste burgemeester van het land, nu geldt hij als het liberale boegbeeld van de provincie Namen. ©Photo News

De 43-jarige David Clarinval wordt minister van Begroting, Ambtenarenzaken en Wetenschapsbeleid in de regering van lopende zaken.

Clarinval studeerde economische, sociale en politieke wetenschappen aan de UCL. Hij ging snel aan de slag als parlementair medewerker voor de MR in het Waalse parlement.

Twee jaar later, bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2000, greep Clarinval na een duel met zijn oom het burgemeesterschap in de kleine gemeente Bièvre. Op dat moment was de bijna 25-jarige liberaal de jongste burgemeester van België, en hij zou nadien de lakens blijven uitdelen in de gemeente in de provincie Namen.

Hij werd in 2006 provincieraadslid in Namen en een jaar later bemachtigde hij een zitje in de Kamer om er Sabine Laruelle te vervangen. Hij focuste op economische zaken en energiedossiers. Samen met Corentin de Salle schreef hij het boek 'Fiasco énergétique', waarin hij 'de mislukking van het paradigma van duurzame ontwikkeling' aan de kaak stelt.

In 2014 haalde hij als lijsttrekker van de MR-kamerlijst in Namen in zijn kieskring de meeste voorkeursstemmen.

Clarinval is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij is ook medebestuurder van Clarinval Constructions, een bedrijf met een zestigtal werknemers. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud