Negenjarige jongen sterft in asielcentrum Ranst

©Photo News

In Ranst is een negenjarige jongen woensdag dood aangetroffen in een asielcentrum. Vijf verdachten zijn opgepakt.

Op het terrein van een asielcentrum in Broechem, een deelgemeente van het Antwerpse Ranst, is gisteren het lichaam gevonden van een negenjarige Palestijnse jongen. Hij verbleef er samen met zijn zesentwintigjarige moeder.

Het Antwerpse parket behandelt de zaak als een verdacht overlijden. Er zijn gisteren in de loop van de dag vijf verdachten opgepakt. Over hun identiteit of vermeende rol bij het overlijden wilde het parket niets melden.

De jongen was sinds maandagavond omstreeks tien uur vermist, toen hij met zijn fiets in het asielcentrum rond reed. De fiets werd later teruggevonden, maar van de jongen was geen spoor.

Woensdagmiddag werd een zoekactie gehouden op de terreinen van het asielcentrum en dat leidde tot de vondst van het lichaam, dat in een gracht lag. Het parket heeft na de vondst van het lichaam een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van moord. Zowel de onderzoeksrechter, het labo als een wetsdokter kwamen ter plaatse.

Federaal minister van Asiel Maggie De Block (Open VLD) zegt geschokt te zijn en de situatie van nabij op te volgen. 'Samen met Fedasil zorgen we voor de opvang en begeleiding van de moeder en de familie die er erg aan toe zijn. Als moeder je kind verliezen, en dan nog in deze omstandigheden, is het ergste wat een mens kan overkomen.' De schuldigen zullen worden gestraft, zegt ze.

Premier Charles Michel (MR) betuigde woensdagavond zijn medeleven met de familie van de overleden jongen en met de medewerkers van Fedasil.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud