Advertentie

Nieuw federaal overleg met alle partijvoorzitters

Johan Vande Lanotte (l.) en Didier Reynders. ©Photo News

De informateurs Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) brengen woensdag voor de tweede keer alle partijvoorzitters rond de tafel.

Het is al van eind juli geleden dat er nog zo'n breed overleg was tussen de partijvoorzitters. Net als toen gaat het om zeven partijen: N-VA, PS, CD&V, Open VLD, MR, sp.a en Groen. Ecolo weigerde eind juli om met de N-VA aan tafel te zitten.

Vande Lanotte en Reynders gaan op de bijeenkomst een lijvige informatienota voorleggen. Daarin staan de uitdagingen voor de volgende federale regering opgelijst. Dat melden de kranten De Standaard en Le Soir dinsdagavond en werd bevestigd aan De Tijd. De uitnodigingen zijn verstuurd, is te horen.

Ook de begroting staat op de agenda van de federale brainstorming. België moet zijn begroting grondig bijsturen om een Europese reprimande te vermijden. Dat moet gebeuren voor eind oktober.

Het werk van de twee informateurs zit er bijna op. Op 9 september leggen ze hun rapport voor aan de koning. Didier Reynders is voorgedragen als Belgische eurocommissaris en moet zich in september voorbereiden op zijn hoorzitting in het Europees Parlement.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud