Advertentie

NMBS beperkt gratis fiets op de trein

Twee weken na de tijdelijke schrapping van het supplement grijpt de NMBS al in. ©BART DEWAELE

Wie zijn fiets gratis wil meenemen op de trein naar de kust of de Ardennen is tijdens de rest van de zomervakantie niet meer welkom tijdens de spitsuren. Dat heeft de NMBS woensdag bekendgemaakt.

Begin juni besliste de superkern - de regeringstop en de partijen die de volmachten steunen - om elke inwoner een gratis rittenkaart te geven en het fietssupplement tijdelijk te schrappen. De NMBS besliste na overleg met de regering om het meenemen van een fiets kosteloos te maken vanaf 1 juli tot en met 31 december. Reizigers moeten wel nog altijd een biljet met 'fietssupplement' hebben, maar dat is volledig gratis.

Te populair

Twee weken na de tijdelijke schrapping van het supplement grijpt de NMBS al in, omdat de maatregel te populair blijkt. 'Het aantal fietsen is deze maand in vergelijking met juli 2019 met 80 procent gestegen', zegt de spoorwegmaatschappij. 'Dat leidt op bepaalde treinverbindingen enerzijds tot veel ongemak en klachten vanwege reizigers en anderzijds tot veiligheidsproblemen in het algemeen en sanitaire problemen in het bijzonder.'

Van zaterdag 18 juli tot en met zondag 30 augustus zijn geen fietsen meer toegelaten op treinen naar de kust en de Ardennen die voor 13 uur aankomen of tussen 16 een 20 uur weer vertrekken. Voor de kust gaat het om treinen naar Oostende, Blankenberge, De Panne, Koksijde en Zeebrugge, voor de Ardennen gaat het om treinen tussen Brussel en Aarlen of Luxemburg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud